Jakby mi jakiś policjant kazał pokazać zaświadczenie o montażu folii na szybsie tylnej i bocznych tylnych to bym mu się roześmiał w twarz i pojechał dalej, no bez jaj :diabelski_usmiech
[INFO] Przyciemnianie szyb Warszawa - POLECAM
Zwiń
X
-
chodzi o to, że muszą mieć atest a nie, że nie wolno.... :szeroki_usmiechByła Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally
=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
"Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
Komentarz
-
-
hotrain, oj kolego doczytaj przepisy:
Ministerstwo Transportu i Gospodarki Morskiej informuje, że po zasięgnięciu opinii jednostek badawczych tj. Instytutu Transportu Samochodowego i Instytutu Szkła i Ceramiki Oddział w Krakowie, zweryfikowano interpretacje w tym zakresie. Przedstawiono następującą opinię:
Przepisy Regulaminu Nr 46 Europejskiej Komisji Gospodarczej ONZ stanowiące wymagania w zakresie pola widzenia kierowcy: do przodu od miejsca kierowcy w promieniu 180 stopni, do tyłu w lusterka wsteczne i wymóg wyposażenia pojazdu w lusterko wsteczne po prawej stronie pojazdu, o ile lusterko wewnętrzne nie zapewnia dostatecznej widoczności do tyłu.Przepisy Regulaminu Nr 43 Europejskiej Komisji Gospodarczej ONZ dopuszczającej w pojeździe o przepuszczalności światła poniżej 70% dla szyb innych niż przednie i nie posiadających wpływu na pole widzenia kierowcy.
Ministerstwo Transportu i Gospodarki Morskiej wyraża opinie, że nie ma podstaw prawnych zakazujących umieszczania w/w folii na szybach nie posiadających wpływu na omówione powyżej wymagane pole widzenia kierowcy.
Wykonywana przez naszą firmę usługa przyciemniania szyb samochodowych przy wykorzystaniu folii typu Bruxsafol/SolarGard jest zgodna z wymaganiami homologacji R 43 ECE zgodnie z Rozporządzeniem Ministerstwa Transportu i Gospodarki Morskiej.Firma nasza posiada wymagany certyfikat będący jednocześnie świadectwem wykonanych badań przez Instytut Szkła i Ceramiki, uprawniający do wykonywania powyższych usług. Certyfikatem tym objęte są wszystkie szyby poza szybami przednimi (czołowa i boczne).
Każda przyciemniona zgodnie z rozporządzeniem MTiGM szyba zostaje oznakowana odpowiednim numerem, a właścicielowi pojazdu wydany zostaje właściwy dokument identyfikacyjny potwierdzający wykonanie usługi w autoryzowanym punkcie montażu..
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez hotrainNo dobrze, ponieważ nie mam siły cokolwiek w tej chwili tłumaczyć macie rację,
jak masz jakieś informacje, że mogę policji zrobić tereferekuku :szeroki_usmiech
to daj info, bo chętnie sobie z nimi podyskutuję jak sie jeszcze raz przyczepią :diabelski_usmiechByła Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Wallyto daj info, bo chętnie sobie z nimi podyskutuję jak sie jeszcze raz przyczepią :diabelski_usmiech
przeczytajcie jeszcze raz, nie wolno przyciemniać szyby przednie oraz przednich bocznych, w tylne boczne jak i tyną szybę możecie sobie blachę wspawać i nic wam nie zrobią, inaczej większość "blaszaków" musiała by być cała przeszklona.O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
Bo w samochodzie wszystko powinno mieć atest. Wszystko ogólnie borąc co ma związek z bezpieczeństwem użytkowania pojazdu. Teoretycznie nawet zapach samochodowy bo przecież ten bez atestu może być usypiający :lol:
Mi firma która oklejała szybę przylepiła atest na folię w rogu szyby.
A jest to firma kolegi kadilak z naszego forum( dokładnie jego ojca). Taka kryptoreklama :P .
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mikolajhubi2000, do czarnego czarne 0,5 będą fajne
u mnie widziałeś 0,5 choć samochód srebrny :diabelski_usmiechByła Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pio_wwaPanowie czy warto jechać do tego zakładu?
ile by kosztowało obklejenie całego tyłu a ile również z przodem?
Oraz mam pytanie o ile max można przyciemnić przód?
Ile procent jest przyciemnienia fabrycznie??
a odnośnie pytań to zadzwoń do nich i się wszystkiego dowiesz :diabelski_usmiechByła Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally
Komentarz
-
-
no właśnie będę musiał podjechać ale się zastanawiam na przyciemnieniem również szyb przednich.
czytałem że do 70% można, a fabrycznie są przyciemnione 20 % - czyli wychodzi na to że 50 % można jeszcze ściemnić.
Poprawcie mnie jeśli się mylę
oraz czy przy robieniu szyb w drzwiach są demontowane boczki ?
Komentarz
-
-
w dniu wczorajszym odebrałem białą O1 z polecanego warsztatu i jestem zachwycony
Folia 20% cały tył - wygląda lux.
Za kilka dni wstawie fotki
Operacja trwała około 4h, chłopaki rozbierali drzwi. Robota wykonana profesjonalnie z telefonem, że już można odbierać i płacić hajs
Cena jeszcze przed stawkami w sezonie :twisted:
Pozdrawiam
Komentarz
-
Komentarz